A következő szolgáltatásunk is sokatokat érint: 4️⃣ HACCP
Először is nézzük, hogy mi a HACCP jelentése. Ez a betűszó az alábbi angol szavak kezdőbetűiből áll össze: Hazard Analysis and Critical Control Points. Ez magyarul annyit jelent, hogy veszélyelemzés és kritikus ellenőrzőpontok. A HACCP nemzetközileg elfogadott, szisztematikus módszer az élelmiszerek biztonságának megteremtésére a lehetséges kockázatok, veszélyek megállapítása, értékelése és kezelése révén!
És mit találunk egy HACCP tanúsítványban? Egy olyan minőségbiztosítási rendszert, amely a termelés elejétől egészen az élelmiszerek fogyasztóig történő eljutásáig igyekszik biztosítani az elvárt minőséget. Ennek részei a gyártási gyakorlatok, a forgalmazás elvei, a megfelelő higiénia. A HACCP önmagában is megállja a helyét, de beilleszthető egy még tágabb minőségbiztosítási rendszerbe is. Fontos még elmondani, hogy a HACCP rendszer lényege a megelőzés 😉
 
És hogy miért kellhet Neked a HACCP szolgáltatásunk?
> mert jogszabályi előírás az élelmiszer láncban
> mert nyitási feltétel
> mert ez a dokumentum tartalmazza az általad kínált-készített termékek élelmiszer-biztonsági szabályait az egységedben
> mert ez a dokumentum szolgál alapul a hatósági ellenőrzésekhez
> és mert ez a dokumentáció tartalmazza az egység higiéniai, takarítási, mosogatási utasításait is
Tehát egy igazolásnál, egy dokumentációnál jóval többet jelent a HACCP rendszer, aminek az írott formája a HACCP kézikönyv. Elsődleges funkciója az élelmiszer biztonság biztosítása, a fogyasztó védelme.
 
Kérdésed van? Keress minket bátran, segítünk!